Evenimente

22 Mar 2024 Printează

23 martie - ORA PAMÂNTULUI

În fiecare an, Ora Pământului reunește indivizi, comunități și companii pentru a ajuta la restaurarea Pământului nostru. Le oferă puterea de a acționa și de a ne conserva planeta - nu numai prin gestul simbolic de a stinge luminile, ci și prin acțiuni tangibile.

Lista celor mai mari probleme care înconjoară mediul nostru continuă, dar există trei probleme mari care afectează majoritatea acestora în general:

  • încălzirea globală și schimbările climatice;
  • poluarea apei;
  • pierderea biodiversităţii.

Ai grijă de apă și salvează planeta!

Populația Pământului continuă să crească și, odată cu aceasta, crește și cererea de apă. Din toată apa de pe Pământ, doar 2,5% este apă dulce, iar cea mai mare parte este blocată în gheață sau în adâncurile solului. Prin urmare, este vital să avem grijă la resursele cu apă dulce disponibilă.

 Apa returnată pe Pământ din circuitul apei nu este aceeași ca și cantitate sau calitate. Deci, trebuie să ne reducem consumul prin reutilizarea apei. Iată doar câteva exemple:

  • Apa rămasă într-un pahar de ziua precedentă? Turnați-o la radacina plantele dumneavoastră!

Apa de ploaie este o sursă de apă dulce cu multiple utilizări! Puteți folosi apa de ploaie pentru a vă uda legumele proaspăt plantate în grădină!

  • Apa cu care ați gătit pastele sau legume? Folosiți-o pentru a face un sos delicios!
  • Înainte de a turna instinctiv apă în canalul de scurgere, priviți în jur și vedeți alte moduri în care aceasta poate fi folosită.

În plus, putem lua măsuri individuale sau în echipă pentru a ajuta la reducerea poluării apei. De exemplu, prin utilizarea detergenților ecologici, reciclarea uleiului alimentar uzat fără turnarea acestuia în canalizare, reducerea utilizării pesticidelor și așa mai departe. Putem lua și acțiuni comunitare pentru a ne menține râurile și mările mai curate.

Ora Pământului servește ca un memento că micile acțiuni individuale, atunci când sunt luate în mod colectiv, pot avea un impact semnificativ asupra mediului!