Evenimente

30 Mai 2024 Printează

FORUM - Inovații în sectorul apei pentru o nouă realitate climatică

Timp de două zile, la Brașov are loc Danube Water Forum 2024 și workshop-ul Programului de Benchmarking pentru Utilități „Danube Hub”, alături de o serie de întâlniri de afaceri.

Forumul este organizat de Danube Water Program, sub patronajul Asociației Internaționale a Companiilor de Apă din Bazinul Dunării (IAWD) și Băncii Mondiale, și co-finanțat de Guvernul Austriei, în cooperare cu Centrul de Excelență „Utility of the Future”. IAWD este o asociație a operatorilor de servicii de apă și de canalizare-epurare, din regiunea Dunării. Ea reunește membri din 14 țări.

Prezentările și sesiunile de discuții desfășurate în cadrul Forumului Apelor Dunărene, ne oferă ocazia unică de a asculta și urmări specialiști nu numai din domeniul apei, ci și din zona finanțelor, din mediul universitar și cercetare, abordând subiectele propuse din perspective distincte.

55 de speakeri din peste 20 de țări din Europa și nu numai, au prezentat tehnologii, strategii, cercetări și metode inovatoare de gestionare a serviciilor de apă și canalizare în contextul schimbărilor climatice accentuate din ultimii ani. Înțelegerea modului în care acționează secetele, inundațiile, temperaturile extreme și alte calamități asupra sistemelor de apă și canalizare este esențială pentru a crea programe eficiente de adaptare sau reziliență, precum și strategii perfect croite pentru fiecare situație în parte.

Cu denumirea de „Riding the wave: Water Sector Inovations for a new Climate Reality”, Forumul a atras peste 150 de reprezentanți marcanți din sectorul apei din regiunea Dunării pentru a discuta despre impactul schimbărilor climatice asupra sectorului apei din regiune, cu sesiuni de dezbateri referitoare la efectele acestora asupra utilităților și evidențiind exemple de bune practici.

Conferința va fi susținută în limba engleză, cu traducere simultană în limba română.

Gazdele evenimentului sunt membrii IAWD - Compania Apa Brașov și Asociația Română a Apei, ARA.