Ultimele noutati

25 Mar 2021 Printează

„Apa - un miracol” la Școala Alexandru Ioan Cuza din Baia Mare

Școala Gimnazială „Alexandru Ioan Cuza” din Baia Mare în parteneriat cu societatea VITAL S.A. a realizat un proiect educațional cu tema „Apa un miracol”.  28 de elevi din clasa a III-a B, Clasa Albinuțelor sub coordonarea doamnei profesor învățământ primar Ropan Filip Cristina Mihaela, au realizat mai multe activități pe această temă și au descoperit împreună care este „puterea” și importanța apei în viața fiecaruia dintre noi. În plus, a fost și o provocare pentru ei, deoarece fiecare și-a exprimat creativitatea prin intermediul desenelor realizate, dar mai ales printr-o scurtă prezentare în fața colegilor lor.

Proiectul se desfășoară în mai multe etape, de-a lungul semestrului II, însă perioada cu cea mai intensă activitate a marcat Ziua Mondială a Apei, sărbătorită pe 22 martie. Activitățile s-au desfășurat atât la clasă, dar și acasă, de elevii care nu au putut participa fizic la ore.

Atenția elevilor s-a focusat asupra  protejării și conservării resurselor de apă, întelegerea rolului fiecăruia dintre noi în susținerea unor practici responsabile față de apă și mediul înconjurător, dar și de a promova responsabilitatea socială în situația de fată sub amenințarea infecțiilor cu noul coronavirus.

https://youtu.be/46hQNVmjkTM

29 iunie 2021– Ziua Ploii

Din punct de vedere tehnic și științific, ploaia este o parte vitală a circuitului apei în natură. Precipitațiile reprezintă principalul mod prin care apa cade pe pământ(...)

29 Iul 2021 Citește mai mult

Apă, salubritate și igienă

Astăzi, 2,2 miliarde de persoane nu au acces la servicii de apă potabilă și 4,2 miliarde de persoane nu au servicii de salubrizare gestionate în condiții de siguranță. 

15 Iun 2021 Citește mai mult