„Apa - un miracol” la Școala Alexandru Ioan Cuza din Baia Mare

Școala Gimnazială „Alexandru Ioan Cuza” din Baia Mare în parteneriat cu societatea VITAL S.A. a realizat un proiect educațional cu tema „Apa un miracol”.  28 de elevi din clasa a III-a B, Clasa Albinuțelor sub coordonarea doamnei profesor învățământ primar Ropan Filip Cristina Mihaela, au realizat mai multe activități pe această temă și au descoperit împreună care este „puterea” și importanța apei în viața fiecaruia dintre noi. În plus, a fost și o provocare pentru ei, deoarece fiecare și-a exprimat creativitatea prin intermediul desenelor realizate, dar mai ales printr-o scurtă prezentare în fața colegilor lor.

Proiectul se desfășoară în mai multe etape, de-a lungul semestrului II, însă perioada cu cea mai intensă activitate a marcat Ziua Mondială a Apei, sărbătorită pe 22 martie. Activitățile s-au desfășurat atât la clasă, dar și acasă, de elevii care nu au putut participa fizic la ore.

Atenția elevilor s-a focusat asupra  protejării și conservării resurselor de apă, întelegerea rolului fiecăruia dintre noi în susținerea unor practici responsabile față de apă și mediul înconjurător, dar și de a promova responsabilitatea socială în situația de fată sub amenințarea infecțiilor cu noul coronavirus.

https://youtu.be/46hQNVmjkTM