Ultimele noutati

23 Mar 2021 Printează

“Apa - picătura vieții“ la Grădinița Micul Prinț din Baia Mare

Ziua Mondială a Apei se sărbătorește anual în data de 22 martie. În fiecare an sărbătorirea se face sub un anumit slogan, anul 2021 este anul în care facem “Evaluarea Apei“ și arătăm, încă o data, cât de important este această resursă naturală, finită și din păcate atăt de puțin prețuită.

Ziua Mondială a Apei a fost sărbătorită de preșcolarii grupei “PĂPĂDIILOR“ din cadrul Grădiniței cu Program Prelungit MICUL PRINȚ, din Baia Mare. Timp de o săptămână micuțele păpădii au desfășurat mai multe activități dedicate apei, în cadrul proiectului educațional “Apa picătura vieții“. Scopul acestora a fost să sensibilizeze și să schimbe atitudinea copiilor cu privire la modalitățile eficiente de a economisi apa, cât și să învețe reguli de protecție a mediului înconjurător.

Realizarea unor desene, colaje, experimente dedicate Zilei Modiale a Apei au fost doar câteva dintre activitățile desfășurate la grupă sub coordonarea doamnelor educatoare Delia Filipciuc și Stan Antoaneta. Nu au lipsit lecțiile deschise despre călătoria apei în natură, povestea și importanța unei picături de apă, dar nici momentele de lectură: viața s-a născut în apă, 10 lucruri care le poți face și tu, știați că.

La final preșcolarii au fost premiaţi pentru activitatea dedicată sărbătoririi Zilei Mondiale a Apei, aceștia au primit o serie de materiale didactice cu tematică specifică , care îi vor ajuta să înțeleagă problematica apei și a protejării naturii.

 

https://youtu.be/835i6_3aH64

29 iunie 2021– Ziua Ploii

Din punct de vedere tehnic și științific, ploaia este o parte vitală a circuitului apei în natură. Precipitațiile reprezintă principalul mod prin care apa cade pe pământ(...)

29 Iul 2021 Citește mai mult

Apă, salubritate și igienă

Astăzi, 2,2 miliarde de persoane nu au acces la servicii de apă potabilă și 4,2 miliarde de persoane nu au servicii de salubrizare gestionate în condiții de siguranță. 

15 Iun 2021 Citește mai mult