Ultimele noutati

24 Mar 2021 Printează

„Apa - esența vieții” la Școala George Coșbuc din Baia Mare

„Apa – esența vieții”, văzută prin ochii copiilor din clasa a III- a C de la Școala Gimnazială „George Coșbuc” Baia Mare, este un proiect educațional realizat în parteneriat cu S.C. Vital S.A., în cadrul manifestărilor dedicate Zilei Mondiale a Apei 2021.

Elevii îndrumați de către doamna profesor pentru învățământ primar, Hosciuc Lăcrămioara s-au implicat prin realizarea unor lucrări de desen, pictură, fiecare având câte un mesaj sugestiv: „Și eu prețuiesc apa”, „Fiecare picătură contează”, „Fără apă nu este viață”, „Salvați planeta”.

Îndemnul la păstrarea calități apelor și evitarea poluării precum și grija față de apă și economisirea ei, arată preocupările copiilor față de rolul pe care apa îl are în viața fiecaruia.

Prin vers „Surâsul  apei”  - „Este ea, e apa vieții/ Care-n fiecare zi/ Ne arată, fericirea/ De-a trăi”  sau prin culori apa este descrisă ca fiind „miracolul vieții”.

Activitatea a fost răsplătită de către societate cu diplome și jocuri educaționale.

Apreciem munca depusă și creativitatea elevilor precum și implicarea profesorului coordonator.

https://youtu.be/aakCDg4znyw

29 iunie 2021– Ziua Ploii

Din punct de vedere tehnic și științific, ploaia este o parte vitală a circuitului apei în natură. Precipitațiile reprezintă principalul mod prin care apa cade pe pământ(...)

29 Iul 2021 Citește mai mult

Apă, salubritate și igienă

Astăzi, 2,2 miliarde de persoane nu au acces la servicii de apă potabilă și 4,2 miliarde de persoane nu au servicii de salubrizare gestionate în condiții de siguranță. 

15 Iun 2021 Citește mai mult