Ultimele noutati

02 Feb 2023 Printează

2 Februarie - Ziua Mondială a Zonelor Umede

În actualul context al accelerării schimbărilor climatice, astăzi, de Ziua Mondială a Zonelor Umede, atragem atenția asupra importanței pe care acestea o au în atenuarea efectelor fenomenelor extreme.

În același timp, în ultimii ani, specialiștii de la Apele Române au derulat sau au inclus în cadrul proiectelor pe care le-au derulat, inclusiv a celor cu finanțare europeană, componente dedicate:

  • măsurilor verzi („RO-FLOODS”)
  • identificării unor noi zone umede (”Danube FloodPLain”)
  • stimulării și dezvoltării biodiversității în proximitatea cursurilor de apă (Proiectul de renaturare a unui tronson de pe râul Bega Veche”) sau construcțiilor hidrotehnice de combatere a eroziunii marine („Reducerea eroziunii costiere Faza II”) .

De asemenea, la finalul lunii decembrie, Ministerul Mediului, Apelor și Pădurilor a semnat proiectul propus de specialiștii noștri, respectiv „Eliminarea obstacolelor din cursurile de apă în scopul facilitării refacerii conectivității habitatelor și speciilor dependente de apă”, cu finanțare prin PNRR. Acesta va fi derulat de Administrația Națională „Apele Române” în parteneriat cu Agenția Națională pentru Arii Naturale Protejate (ANANP). Obiectivul acestei investiții este realizarea reconectării a cel puțin 1.700 ha de habitate ripariene.

Sursa: Apele Române