Evenimente

04 Feb 2021 Printează

#Water2me - Campania digitală pentru Ziua Mondială a Apei 2021

Ziua Mondială a Apei sărbătorește apa și crește gradul de conștientizare a celor 2,2 miliarde de oameni care trăiesc fără acces la apă potabilă. Este vorba despre acțiuni pentru a aborda criza globală a apei și atingerea obiectivului 6 de dezvoltare durabilă: apă și canalizare pentru toți până în 2030.

Tema Zilei Mondiale a Apei 2021 este Evaluarea apei. 

Dincolo de problemele de stabilire a prețurilor, acest subiect include valoarea de mediu, socială și culturală pe care oamenii o acordă apei. Campania se desfășoară pe rețelele de socializare  și își propune să genereze conversații - să adune opinii și comentarii de la oameni din întreaga lume despre apă și ce înseamnă aceasta pentru ei. Scopul este de a înțelege modul în care oamenii apreciază apa - indiferent dacă este economic, social, cultural sau în alte moduri – și ce rol joacă în viața lor.

Rezultatele acestei campanii digitale vor fi folosite la modelarea Zilei Mondiale a Apei, din 22 martie 2021.

Mai jos regăsiți câteva conversații despre ce înseamnă apa pentru oamenii din întreaga lume. 

- „ Campania 50 de zile pentru apă ” - Guvernul statului Coahuila (Mexic), prin Ministerul Mediului, invită cetățenii să participe la „ Campania 50 de zile pentru apă”, cu intenția de a crea conștientizare și un angajament al cetățenilor față de mediu și îngrijirea apei prin activități educaționale, culturale, de conservare și de monitorizare a acviferelor. Astfel începând cu 2 februarie, Ziua Mondială a zonelor umede și până la 22 martie, data la care se comemorează Ziua Mondială a Apei, vor fi lansate diferite activități de educație pentru mediu, cum ar fi ecologizarea surselor de apă, excursii ale siturilor naturale și observarea florei și faunei, aceste acțiuni menționate vor fi înregistrate de organizatori prin intermediul rețelelor sociale ale agenției de stat.

„ Campania 50 de zile pentru apă” a obținut acceptarea și însușirea de către diferite sectoare ale societății și a devenit, de asemenea, un catalizator care permite oamenilor interesați de mediu să găsească spații de participare unde își exprimă ideile  și lucrează în favoarea mediu.

Până în prezent 38 de municipalități au dezvoltat peste 370 de activități, obținând participarea a peste 30 de mii de oameni din Coahuila, care sunt convinși că îngrijirea mediului este treaba tuturor și că acțiunile mici fac schimbări mari.

  • Apreciați Apa - Faceți Alegeri Responsabile!

Faceți dușuri de cinci minute. Întrucât 80% din apele uzate nu sunt tratate niciodată, a face dușuri mai scurte este o modalitate excelentă de a salva această resursă prețioasă.

 - Spațiul Cosmic - Ultima frontieră - Pentru Ziua Mondială a Apei, ne gândim și la modalitățile prin care spațiul cosmic poate ajuta la această provocare globală. În timp ce sateliții de observare a Pământului monitorizează resursele noastre de apă prețioase, pe stația Spațială Internațională, fiecare picătură de apă trebuie reciclată. Prin urmare tehnologiile dezvoltate pentru misiuni spațiale umane pot servi și nevoilor noastre de apă în medii dure aici pe Pământ.

 

Pandemia # COVID19 ne-a amintit despre adevărata valoare a apei curate, prin urmare nu ar trebui să ne surprindă faptul că tema pentru #WorldWaterDay din acest an este „Evaluarea apei”.

Apa înseamnă lucruri diferite pentru oameni diferiți.

Ce înseamnă apa pentru tine? Cât de importantă este apa pentru casa ta și viața de familie, mijloacele de trai, practicile tale culturale, bunăstarea ta, mediul tău local?

Înregistrați-vă și sărbătoriți apa care ne aduce beneficii vieții, putem aprecia în mod corespunzător apa și o putem proteja eficient pentru toată lumea.

Spuneți povestea, gândurile și sentimentele despre apă!

Alătură-te acestui demers global, spune ce înseamnă apa pentru tine, distribuie opiniile pe rețelele sociale și etichetează postarea cu #Water2me.

Fiecare postare va ajuta la modelarea campaniei Zilei Mondiale a Apei 2021 și va participa la întocmirea unui raport despre importanța apei.

Mai multe informații găsiți aici  https://www.worldwaterday.org/