Evenimente

26 Feb 2019 Printează

Summit pe tema apei la Geneva - "Nu lăsăm pe nimeni în urmă"

Luna februarie a însemnat debutul evenimentelor dedicate apei – "Nu lăsăm pe nimeni în urmă", care este și tema anuală ONU  în ceea ce privește apa. În cadrul summit-ului, organizat la Geneva, s-au  purtat discuții bazate pe drepturile omului pentru accesul la apă și canalizare.

Summit-ul este primul eveniment din 2019 unde  liderii de guvernare și agențiile de finanțare au încercat să găsească, împreună, soluții tehnice și de guvernare inovatoare, conform temei "Nu lăsăm pe nimeni în urmă". Este important faptul că rezultatul va crea un flux de proiecte alese care pot ajuta la rezolvarea unor provocări pentru persoanele care rămân în urmă, în țările cel mai puțin dezvoltate. Aceste proiecte și rezultatele tangibile vor fi prezentate ca soluții viabile la viitoarele evenimente la nivel înalt.

Pentru ca să "Nu lăsăm pe nimeni în urmă", sunt organizate mai multe evenimente dedicate acestei teme. Următorul eveniment  - Forumul Internațional privind deficitul de apă în agricultură, va avea loc în perioada 19-22 Martie 2019  la Praia, cel mai mare oraș din Republica Capului Verde.

Sursa iwra.org