Evenimente

06 Oct 2021 Printează

ONLINE - Aqua Circular 2021

Evenimentul are loc în perioada 7-8 octombrie 2021 și este organizat de Fundația Aquademica. Partenerii acestui eveniment includ operatori de apă (Aquatim, Aquaserv, Münchner Stadtentwässerung), mediu academic (Universitatea Politehnica din Timișoara, Universitatea Tehnică Gheorghe Asachi din Iași, Universitatea Națională Tehnică din Atena, Universitatea din Exeter) și alte organizații de cercetare și inovare (Business Development) Group, EIT Climate-KIC, WATERSHARE, KWR Water Research Institute, The Galilee Society, Greener Than Green Technologies, Agricola International SA Bacau).

Timp de două zile, în circumstanțe neconvenționale forțate de criza sănătății, conferința va crea (practic) cel mai bun mediu pentru dezbateri privind tehnologiile inovatoare emergente, politicile regionale, barierele și modelele de afaceri. Aquademica va oferi suport tehnic pentru interpretarea live română-engleză.

În program este prevazut un mixt de prezentări - prezentări de proiecte circulare de apă și dezbateri, cu scopul de a crea oportunități de afaceri pe piețele regionale și de a construi parteneriate puternice între operatorii regionali de apă, factorii de decizie și tehnicienii de la utilitățile regionale, industria locală și agricultura , start-up-uri locale, universități regionale și centre de cercetare și dezvoltare, furnizori de tehnologie, administrații locale și centrale.

Conferința online Aqua Circular 2021 este menită să promoveze soluții inovatoare pentru toate părțile interesate din vestul României și, de asemenea, din regiunile învecinate din Ungaria și Serbia. Principalul obiectiv al conferinței este organizarea cadrului pentru potrivirea cererii și ofertei în sectorul circular al apei, cu scopul de a îmbunătăți competitivitatea părților interesate locale pe piața regională a apei.

Conceptul inovator de economie circulară și relația sa cu implementarea Strategiei Naționale a Obiectivelor Durabile pentru România până în 2030 va atrage specialiști, studenți, ingineri și manageri, ONG-uri și oficiali publici, precum și viitori lideri în domeniul apelor, care sunt capabili să proiecteze și să pună în aplicare soluții inovatoare, cu scopul de a avea o abordare holistică cu privire la dezvoltarea durabilă viitoare, în ciuda oricăror bariere pe care le-ar putea întâlni.