Evenimente

22 Oct 2019 Printează

Brașovul găzduiește la finalul lunii octombrie Comitetul de Monitorizare a implementării POIM

În perioada 30-31 octombrie Ministerul Fondurilor Europene (MFE) organizează în premieră la Braşov Comitetul de Monitorizare a implementării Programului Operaţional Infrastructură Mare (POIM). Printre invitații permanenți se numără și reprezentanții Comisiei Eurozpene.

Conform ministrului Fondurilor Europene, Roxana Mînzatu, POIM are o alocare de 12 miliarde de euro şi finanţează în România toate proiectele de mare infrastructură, gradul de absorbţie, în prezent, pe acest program fiind de 20%.

Comitetul de Monitorizare este structura care aprobă modificările Programului Operaţional Infrastructură Mare şi care examinează evoluţia financiară pe fiecare axă, condiţionalităţi şi planuri de acţiune.

 Este cel mai important Program de finanţare al României, valorează aproape 12 miliarde Euro şi este al doilea ca mărime în Uniunea Europeană. Printre investiţiile eligibile în POIM: drumuri naţionale şi autostrăzi, infrastructura feroviară, aeroportuară şi portuară, reţele majore de apă şi canalizare, managementul deşeurilor, infrastructura energetică, combaterea eroziunii costiere sau răspuns la situaţii de urgenţă.