Evenimente

29 Sep 2023 Printează

Apele Române - Cercetătorii neștiuți ai apelor

Apa nu este doar natură, frumusețe, curgere. Apa înseamnă știință, matematică, modelare și prognoză. De aceea, Administrația Națională Apele Române și Institutul Național de Hidrologie și Gospodărire a Apelor vă invită la evenimentele organizate vineri, 29 și sâmbătă, 30 septembrie, în parteneriat cu Noaptea Cercetătorilor Researchers Night & Noaptea Cercetătorilor Europeni 2023.

Evenimentele vor fi preponderent online și fac parte din campania educațională "Cercetătorii neștiuți ai apelor" inițiată de cele două instituții, în perioada 29 septembrie - 23 octombrie.

Tema din acest an "Research for Health" ne-a inspirat și nu vrem să ratăm momentul de a veni mai aproape de voi și dezvălui o mică parte din lumea nevăzută a apelor.

Munca celor din spatele ecranelor și a hărților cu avertizări și prognoze, dar și a celor care descoperă legături neprevăzute între diverse elemente ale naturii rămâne adesea neștiută și neînțeleasă.

Astfel, aducem în fața dumneavoastră cercetătorii neștiuți ai apelor. Aceștia vor vorbi simplu și familiar, în cadrul unei serii de interviuri online, despre proiectele la care lucrează, provocările din munca de cercetare, dar și despre alte subiecte din zona științifică.

În cadrul acestora, veți regăsi experimente cu apa, quiz-uri și alte provocări interesante. Pasiunea pentru cercetare și cunoașterea științifică vor fi răsplătite cu povești și premii dedicate.

Începând de azi - ora 14.00!