Comunicate de presa

02 Feb 2024 Printează

SOS CANALIZAREA !

NU ARUNCAȚI ÎN CANALIZARE șervețele umede, pamperși, articole de igienă personală, lenjerie intimă, ambalaje din carton sau plastic, uleiuri, grăsimi sau substanțe chimice!

În magazine există spre vânzare numeroase șervețele umede, mai mult sau mai putin biodegradabile, însă sunt necesare semne de avertizare clare pentru a informa oamenii asupra acestui aspect – BIODEGRADABIL. Șervețelele biodegradabile sunt fabricate din materiale precum fibre de banane, amidon de porumb, zambile de apă, bumbac organic etc., în timp ce non-biodegradabilele sunt fabricate din materiale sintetice, cum ar fi poliesterul, plasticul sau fibre.

Sistemele de canalizare sunt proiectate pentru a transporta hârtia igienică și deșeurile rezultate din metabolismul uman. Orice altceva – inclusiv șervețele umede „biodegradabile” – poate cauza înfundarea conductelor și împiedicarea funcționării normale a rețelei de canalizare. În timp ce hârtia igienică este uscată și fabricată să se descompună atunci când se umezește (intră în contact cu apa), șervețelele umede sunt exact opusul. Se vând umede și sunt chiar mai rezistente decât prosoapele de hârtie, astfel încât nu se dezintegrează atunci când sunt udate.

Cele mai mari probleme le întâmpinăm însă la stațiile de pompare unde din cauza șervețelelor umede, care blochează pompele, se produc avarii. Atașăm câteva poze, ca și dovadă a utilizării necorespunzătoare a canalizării de către utilizatorii din municipiul Baia Mare, însă astfel de probleme întâlnim în toată aria de operare.

Doar cu ajutorul dumneavoastră putem avea un serviciu de canalizare așa cum ni-l dorim cu toții!

Pe această cale facem un apel la toți utilizatorii să semnaleze orice problemă apărută în legătură cu sistemul de canalizare, apelând Dispeceratul S.C. VITAL S.A.  la numerele de telefon - 0262/215150, 1, 2 și 0362/401052, 3, 0372752661, un serviciu disponibil 24 de ore din 24, 7 zile pe săptămână. Angajații S.C. VITAL S.A. vor răspunde sesizărilor dumneavoastră și vor intervenii cu promptitudine acolo unde este nevoie.