Comunicate de presa

21 Mar 2022 Printează

Protejați mediul înconjurător - alegeți factura electronică!

Copacii – produc marea majoritate a oxigenului de care avem nevoie pentru a supraviețui, ne oferă umbra necesară în zilele toride și sunt pur și simplu frumoși. Din toate aceste motive și multe altele, protejarea copacilor de pe planeta noastră ar trebui să fie o prioritate reală pentru noi toți.

21 martie - Ziua Internațională a Pădurilor

Ziua Internațională a Pădurilor a fost instituită pe 21 martie, prin rezoluția Adunării Generale a Națiunilor Unite din 28 noiembrie 2012. De atunci, în fiecare an, diverse evenimente celebrează și conștientizează importanța tuturor tipurilor de păduri și a arborilor, în beneficiul generațiilor actuale și viitoare. Starea pădurilor noastre este importantă pentru noi toți aici pe pământ din multe motive – 80% din toată biodiversitatea terestră trăiește în păduri și în fiecare an multe specii dispar ca urmare a distrugerii lor. Desigur, pădurile joacă, de asemenea, un rol esențial în defrișările cauzate de schimbările climatice, care duc la 12-18% din emisiile de carbon ale lumii și încălzirea globală accelerată. Pădurile furnizează, de asemenea, hrană, fibre, apă și chiar medicamente pentru aproximativ 1,6 miliarde din populația lumii, în special pentru cei mai săraci oameni.

În această Zi Internațională a Pădurilor dorim să creștem gradul de conștientizare cu privire la importanța copacilor pentru existența noastră: pentru o singură tonă de hârtie se folosesc 17 copaci, peste 25 de tone de apă, substanțe chimice pentru albire și peste 2000 KWh energie electrică. În România se produc anual aproximativ 400.000 tone de hârtie – adică echivalentul a 7 milioane de copaci.

Vă așteptăm să fiți partenerii noștri în această campanie de reducere a consumului de hârtie, a protejării mediului înconjurător prin alegerea facturii electronice, în locul celei imprimate pe hârtie!

Factura electronică este legală, are valoare fiscală și reprezintă o alternativă eficientă la emiterea facturii tipărite, fiind identică cu aceasta. Factura electronică este transmisă pe adresa de e-mail, în momentul emiterii, dar poate fi accesată cu ușurință și din contul de utilizator de pe site-ul societății www.vitalmm.ro, unde se poate achita rapid și fără un comision suplimentar. Tot în contul de utilizator se poate verifica soldul la zi, se pot transmite on-line consumul de apă, dar şi alte funcţionalităţi utile.

Pentru că doar ÎMPREUNĂ PUTEM PROTEJA MEDIUL, renunță acum la factura pe hârtie și ALEGE FACTURA ELECTRONICĂ! Trebuie doar să respectați cei 7 pași din imaginea de mai jos!

 

S.O.S. - REȚEAUA DE CANALIZARE!

Pentru a proteja reţeaua de canalizare, oamenii  trebuie să înceteze cu acest comportament de a arunca diverse lucruri în canalizare, care pun în pericol rețeaua dar şi(...)

13 Mar 2023 Citește mai mult