Comunicate de presa

13 Ian 2022 Printează

Campanie colectare ulei alimentar uzat - ianuarie 2022

Campania de colectare a uleiului alimentar uzat, ediția de iarnă ”Un MEDIU SĂNĂTOS  începe de ACASĂ” s-a încheiat, bifând încă o dată un succes în organizarea acesteia. Mulțumim tuturor colegilor pentru implicarea în aceste acțiuni extrem de importante pentru mediul înconjurător, sănătatea noastră și nu în ultimul rând pentru păstrarea canalizării curate.

Reamintim că în România, prin hotărârea de Guvern nr. 235 din 7 martie 2007 privind gestionarea uleiurilor uzate, doar restaurantele sunt obligate să predea uleiul alimentar folosit la operatori economici care efectuează colectarea, valorificarea sau eliminarea acestor uleiuri.

Consumatorii casnici, probabil din comoditate sau din neștiință, aruncă în continuare uleiul alimentar uzat la chiuvetă sau la coșul de gunoi, unde acesta devine un element extrem de nociv, iar depunerea lui pe conducte provoacă înfundarea acestora. Totodată, aruncat la coșul de gunoi, uleiul alimentar uzat alături de restul deșeurilor menajere, devine o substanță greu degradabilă. De aceea, considerăm că puterea exemplului este cel mai puternic îndemn la acțiune, iar desfășurarea unor astfel de campanii la nivel de societate aduce un plus de imagine și numeroase beneficii pentru mediu, sănătate și canalizarea orașului în care trăim.

În cadrul acestei noi ediții am reușit să adunăm peste 50 de litri de ulei alimentar uzat, prin implicarea a mai multor angajați din cadrul societății VITAL S.A. Cantitățile de ulei alimentar uzat predate au fost  centralizate în cadrul biroului Relații Publice, iar apoi au fost transportate către centrele de colectare specializate din cadrul hipermaketului Carrefour, respectiv Auchan, din municipiul Baia Mare. În funcție de cantitatea de ulei alimentar predată, fiecare angajat implicat a primit la schimb ulei alimentar curat, apă plată sau detergent de vase.

Rămânem în continuare deschiși acestor tip de acțiuni pro mediu și îi îndemnăm pe colegii noștri să colecteze în continuare uleiul alimentar uzat (strecurat și păstrat în recipienți de plastic curați, fără depuneri sau alte impurități) pentru că în cel mai scurt timp o să demarăm o nouă campanie de colectare a uleiului alimentar uzat provenit din gospodăriile noastre.

Pe această cale adresăm un apel și către toți cei care utilizează ulei alimentar, să îl colecteze și să îl predea centrelor de colectare specializate, de pe raza municipiului Baia Mare:

  • AUCHAN - Bulevardul București, nr. 144
  • CARREFOUR  - Bulevardul Bucuresti, nr. 53
  • MOL România -  stația de pe str. Vasile Alecsandri sau stația de pe str. Victoriei, nr. 167

NU UITAȚI - ”Un MEDIU SĂNĂTOS  începe de ACASĂ”

S.O.S. - REȚEAUA DE CANALIZARE!

Pentru a proteja reţeaua de canalizare, oamenii  trebuie să înceteze cu acest comportament de a arunca diverse lucruri în canalizare, care pun în pericol rețeaua dar şi(...)

13 Mar 2023 Citește mai mult