Evenimente

23 Iun 2014 Printează

Vital a participat la “Forumul regional al apei Dunăre – Europa de Est 2014”

SC VITAL SA a participat în perioada 16-18 iunie 2014 la ”Forumul regional al apei Dunăre – Europa de Est 2014”, manifestare găzduită de Palatul Parlamentului din București. Lucrările și expoziția, ajunse la cea de-a 16-a ediție sunt organizate de Asociația Română a Apei (ARA) sub egida Asociației Internaționale a Apei (International Water Association - IWA) și reprezintă cel mai important eveniment anual din domeniul apei.

Evenimentul este un prilej pentru specialiștii din domeniul apei de a se întâlni și a clarifica probleme cu autoritățile centrale dar și de a stabili strategii pentru viitor, de a afla ultimele noutăți și tehnologii apărute în domeniu. Astfel la deschiderea oficială a lucrărilor au fost prezenți: ministrul mediului Attila Korodi, ministrul fondurilor europene Eugen Teodorovici, ministrul delegat pentru ape și păduri Doina Pană, președintele Autorității Naționale de Reglementare pentru Serviciile Comunitare de Utilități Publice, Doru Ciocan dar și reprezentanți ai unor ambasade străine, precum Spania, Italia sau Olanda. Aceștia au punctate necesitatea de a avea servicii performante în domeniu, dar și de a gestiona eficient și foarte riguros investițiile cu fonduri europene.

Directorul general SC VITAL SA a punctat: ”Dorim să oferim servicii de calitate superioară, la standardele cele mai înalte tuturor clienților nostri. Fiecare program de investiții este gândit în primul rând pentru utilizatori, pentru siguranța acestora și pentru eficientizarea serviciilor. În condițiile în care la nivel mondial se vorbește din ce în ce mai mult despre o criză a apei, este necesar să fim mereu la curent cu ultimele tehnologii și echipamente în domeniu, care ne ajută la reducerea pierderilor și la economisirea resurselor. Pe de altă parte, trebuie să fim foarte atenți la gestionarea investițiilor din fonduri europene și să urmărim cu atenție toate lucrările executate.”

Complexul de manifestări din cele trei zile a cuprins o serie de  conferințe, seminarii, mese rotunde pe teme de actualitate, din care amintim: conferința tehnico-științifică “Performanța în serviciile apă-canal”, seminarii pe tema investițiilor ce se pregătesc pentru perioada 2014-2020 în cadrul Programului Operațional Sectorial Mediu, conferința ”Reforma în sectorul apei, în plan intern și extern” organizată de Autoritatea Națională de Reglementare pentru Serviciile Comunitare de Utilități Publice sau Seminarul Tinerilor Profesioniști- Young Water Professionals Romanian Chapter.

SC VITAL a participat anul acesta la manifestări cu un stand propriu. Materialele prezentate vizitatorilor, specialiștilor în domeniu și firmelor prezente s-au axat pe stadiul și evoluția POS Mediu ”Extinderea și reabilitarea infrastructurii de apă și apă uzată în județul Maramureș” dar și pe educarea celor mici prin programele educaționale pe care le desfășurăm.

La cele peste 100 de standuri amenajate au fost prezenți operatori de servicii de alimentare cu apă și canalizare, furnizori de echipamente și tehnologii, cercetători, proiectanți și consultanți, cadre didactice universitare, autorități publice centrale și locale, instituții financiare internaționale.