Anunțuri publice

20 Iul 2015 Printează

Cișmele moderne în Baia Mare

Zece cișmele noi, realizate după modelul țărilor europene au fost puse în funcțiune în municipiul Baia Mare. Acestea au fost montate în zonele intens circulate din fiecare cartier al municipiului Baia Mare, astfel încât băimărenii să aibe acces mai ușor la ele. Cișmelele au fost realizate la inițiativa primarului municipiului Baia Mare, Cătălin Cherecheș, după un model modern existent în Viena. 


Cișmelele au fost gândite astfel încât să aibă două funcții꞉ una pentru băimărenii care doresc să beneficieze de apă potabilă în zilele toride de vară și cea de-a doua, de răcorire. Acestea sunt prevăzute cu un buton și un sistem de duze prin care se pulverizează apă, foarte fin, realizând răcorirea persoanei care accesează această funcție. De asemenea, cișmelele sunt  legate la rețeaua de apă potabilă a orașului și,în același timp, la rețeaua de canalizare.


Consumul de apă necesar pentru funcționarea cișmelelor este unul nesemnificativ, însă efectele sunt mai multe decât dorite în perioada caniculară, de către cetățenii care suferă de caldură.