Evenimente

01 Ian 1900 Printează

2015 SĂPTĂMÂNA ALTFEL 2015

Școala este altfel în această săptămâna, iar elevii nu au ore în program, ci tot soiul de experiente interesante. Copii viziteaza diferite institutii, din diferite domenii de activitate.

Și în acest an, SC VITAL SA a fost partener și gazdă pentru elevii din unitățile de învățământ maramureșene. Acțiunile au constat în vizitarea laboratorului de analize fizico-chimice și a Stației de Tratare a apei din Baia Mare. Toți copii care au dorit să fie oaspeţii noştri, au fost aşteptaţi de către întreg personalul staţiei, timp de patru zile, într-o acţiune interesantă şi antrenantă. Copii au putut vedea întregul flux tehnologic modern care contribuie la procesul de potabilizare al apei , iar specialiștii noştri le-au explicat, în amănunt şi pe înţelesul celor mici, ce se întâmplă cu apa de la sursă ( barajul Firiza) până ajunge la robinet. Copiii au fost foarte interesați de toate procesele prezentate și chiar au pus întrebări pertinente personalului de la Stația de Tratare. Cei mai curioși dintre ei nu au rezistat tentației și au încercat și butoanele test de la dispeceratul Statiei. La final, elevii au fost impresionați de munca depusă pentru potabilizarea apei și și-au exprimat dorința de a lucra, în viitor, în cadrul acestui obiectiv important pentru municipiul Baia Mare. Acțiunile de acest gen reprezintă și o provocare pentru specialiștii noștrii care au devenit profesori, în cadrul unei săptămâni mai altfel, la locul de muncă. Întreagul proces de potabilizare prin care trece apa, a avut un puternic impact vizual asupra micilor consumatori, care devin pe zi ce trece mult mai educați și mai pretențioși din punct de vedere al calității.

După tot bagajul de cunoștințe obținut, ca recompensă pentru cumințenia și interesul lor, copiilor le-au fost oferite, de către reprezentanții VITAL SA, cărticele de colorat ῎ PICĂTURA ȘTIE TOT ῍ .

Programările vizitelor grupurilor de copii s-au făcut la Biroul Relaţii Publice şi Comunicare, telefon 0262.215150, interior 177. Peste 400 de elevi, de la clase pregătitoare până la liceeni,s-au arătata dornici să descopere ῍aventura ῍ picăturii de apă de la baraj la robinet.

Implicarea societății noastre în aceste campanii de educarea a copiilor este cu atât mai importanta cu cât noile tendințe mondiale de economisire a apei ne indeamnă să fim responsabili cu resursele naturale. Astfel, elevii învață să devină consumatori responsabili de apă, o resursă foarte prețioasă.