Anunțuri publice

16 Iun 2020 Printează

Program de revizii tehnice și reparații a sistemului de alimentare cu apă din municipiul Baia Mare și zonele limitrofe

În fiecare săptămână echipele operaționale, din cadrul sectorului apă ale societății VITAL S.A., desfășoară un amplu program de revizii și reparații a sistemului de alimentare cu apă, denumit “ Program anual de revizii tehnice și reparații curente pe rețelele de distribuție a apei potabile, aferente municipiului Baia Mare și pe zonele limitrofe.”

Sistemul public de alimentare cu apă potabilă se compune din:

  • rețele de aducțiune și transport
  • rețele de distribuție
  • cămine de vane (echipate cu vane, aerisitoare, piese de dilatare, prize de presiune etc)
  • stații de pompare cu sau fără hidrofor
  • branșamente, până la punctul de delimitare
  • cămine de branșament echipate cu apometre
  • hidranți subterani și supraterani

Lungimea rețelelor de aducțiune, transport și distribuție este de 414 km, iar alimentarea cu apă este asigurată permanent, 24 din 24 de ore, în regim gravitațional, iar pentru zonele înalte ale orașului sau pentru blocurile de locuințe P+10, presiunea și debitul sunt asigurate cu ajutorul unor stații de pompare tip hidrofor sau stații de pompare simple.

Sistemul de alimentare cu apă potabilă a municipiului Baia Mare distribuie apă și în zonele limitrofe orașului. În prezentul program este inclusă și întreținerea, exploatarea subsistemelor după cum urmează:

  1. SUBSISTEMUL SUD - VEST: Săsar, Recea, Mocira, Lăpușel, Bozânta Mică, Bozânta Mare, Tăuții Măgherăuș;
  2. SUBSISTEMUL SUD: Satu Nou de Jos, Cătălina, Coltău, Săcălășeni, Culcea, Coruia, Coaș;
  3. SUBSISTEMUL SUD - EST: Groși, Ocoliș, Chechiș, Dumbrăvița, Rus, Unguraș, Șindrești, Cărbunari, Berința, Copalnic Mănăștur

S.C. VITAL S.A. anunță utilizatorii că în săptămâna 15 – 19 iunie se efectuează lucrări de revizii tehnice și eventuale reparații curente pe rețelele de apă potabilă, spălare a rețelelor de apă potabilă în cartier  Orașul Vechi (străzile Gh.Șincai, Podul Viilor, Șteampului Lăcătuș, Crișului, Pietrosului, Rodnei, Morii, Tineretului).

Pe tronsoanele de conductă pe care sunt programate lucrările mai sus prezentate, apa va fi cu turbiditate ridicată pentru o perioadă scurtă de timp. Dacă lucrările programate într-o zi nu se finalizează  acestea vor continua a doua zi , pe aceleași străzi.

Ne cerem scuze pentru inconvenientele provocate, iar în cazul în care apa la robinete va prezenta turbiditate, recomandăm utilizatorilor să nu folosească apa în scopuri menajere decât după limpezire.

Programul săptămânal al lucrărilor de revizii tehnice și reparații curente pe rețelele de distribuție a apei potabile, aferente municipiului Baia Mare și pe zonele limitrofe se regăsește pe site-ul www.vitalmm.ro în rubrica Informații Utile la secțiunea Acțiuni în desfășurare.

Vă rugăm să transmiteţi orice sesizare la Dispeceratul societății, la numerele de telefon  0262-215150, 1, 2; 0262 212550; 0362 401052, 3 sau  0372 752661 care are un program permanent.