Anunțuri publice

19 Mai 2021 Printează

Calitatea apei și instalațiile interioare

S.C. VITAL S.A. monitorizează continuu calitatea apei potabile, probe de apă potabilă sunt prelevate zilnic din rețeaua de distribuție a orașului Baia Mare, precum și din zonele de operare ale societății, din județul Maramureș. Punctele de control sunt clar definite și sunt stabilite de comun acord cu Direcția de Sănătate Publică Maramureș, în funcție de numărul de locuitori.

Laboratorul Apă Potabilă are ca domeniu de activitate monitorizarea de control a calităţii apei potabile distribuite în reţeaua de distribuţie a S.C VITAL S.A. În cadrul Laboratorului Apă Potabilă, care este dotat cu echipamente performante conform cerinţelor europene, se monitorizează permanent calitatea apei brute pe treptele de tratare în scopul potabilizării, precum şi calitatea apei potabile la ieşirea din staţia de tratare.

Scopul acestei monitorizări este de a furniza informaţii despre:

  • calitatea apei potabile produse şi distribuite prin reţea consumului populaţiei,
  • eficienţa tehnologiei de tratare a apei,
  • menţinerea calităţii apei potabile în domeniul valorilor parametrilor stabiliţi prin lege.

Suntem responsabili de calitatea apei și de aceea urmărim în permanență drumul ei din natură până la robinetele utilizatorilor noștri. Apoi, asiguram informarea acestora asupra calitatii apei potabile furnizate prin postarea rezultatele analizelor efectuate pe site-ul nostru www.vitalmm.ro (în meniul - Informații utile – Buletin de analiză a apei).

Furnizăm apă de calitate, însă pentru menţinerea calităţii apei furnizate prin reţeaua publică de alimentare este necesară şi o bună întreţinere a instalaţiilor interioare.

Vă facem câteva recomandări referitoare la modul în care rețelele interioare pot afecta calitatea apei distribuită în rețelele publice

  • instalație veche - în cazul în care n-aţi utilizat instalaţia de apă o perioadă mai mare de timp (zile, săptămâni), iar apa care a stagnat în conducte poate să prezinte o uşoară colorare;
  • ansamblul de robinete şi filtre necurăţate;
  • intervenţiile pe reţeaua publică de alimentare cu apă potabilă. Dacă au existat intervenţii la  reţea se poate ca, după reluarea furnizării apei, aceasta să prezinte o uşoară colorare. Este bine să lăsaţi apa să curgă până când veţi constata că aspectul acesteia revine la normal.

De fiecare dată când constataţi o deteriorare a aspectului apei de la robinetul dumneavoastră vă recomandăm:

  • să lăsaţi apa să curgă câteva secunde;
  • să verificaţi dacă şi vecinii dumneavoastră au aceeaşi problemă.
  • să va informaţi dacă apa a fost oprită pentru intervenţii (dispecerat S.C VITAL S.A. telefon 0262/212550, 0262/215150,1,2 și 0362/401052, 3, 0372/752661);