Anunțuri publice

02 Mar 2021 Printează

Acțiune de curățare și spălare a sistemului de canalizare în cartierele Orașul Vechi, Griviței, Progresului, Săsar și Valea Roșie

Echipe din cadrul secţiei canal a societăţii VITAL S.A., desfăşoară săptămânal un amplu program de curăţare şi verificare a sistemului de canalizare, denumit “Program anual de revizii tehnice, reparații curente și spălări de rețele de canalizare aferente municipiului Baia Mare și pe zonele limitrofe 2021”.

Acțiunile de acest gen debutează la început de an, după un program bine stabilit, unde echipele societății monitorizează și verifică, iar acolo unde este necesar, intervin în decolmatarea şi spălarea sistemului de canalizare, rețele stradale, cămine de verificare, racorduri și cămine de racord.

În săptămâna 1 – 5 martie se efectuează lucrări de revizii tehnice, curățare și spălare a gurilor de scurgere și a rețelelor de canalizare în cartierele Griviței, Orașul Vechi, Progresului, Săsar și Valea Roșie.

Utilizatorii pot afla informații pe site-ul www.vitalmm.ro despre lucrările de revizii tehnice/ spălare a rețelelor de canalizare sau lucrări de curățare și spălare a gurilor de scurgere, unde și când au loc acestea cu un simpu click pe rubrica ACȚIUNI ÎN DESFĂȘURARE, aflată în partea dreaptă, pe prima poziție la INFORMAȚII UTILE.

În majoritatea cazurilor, decolmatarea se efectuează manual sau mecanizat, în timp ce spălarea se realizează numai cu autospecialele din dotarea societații VITAL. Deşi pare greu de crezut, în timp, la nivelul sistemului de canalizare, în special pe reţelele cu diametre mari, echipele de intervenţie au descoperit, aruncate, de la resturi menajere la diverse bucăţi de materiale plastice. În cele mai multe situaţii sistemele de canalizare, în special la nivelul gurilor de preluare stradale, sunt blocate/obturate cu diverse resturi de la materiale de construcţii, materiale plastice și  încălțăminte. Însă, cel mai mare duşman al canalizării sunt materialele textile, vata medicinală şi produsele de igienă intima. Toate acestea împiedică scurgerea apelor şi, implicit, sunt responsabile de nefuncţionarea sistemelor la capacitate proiectată. În aceste condiţii, zonele unde cetăţenii au transformat sistemul de canalizare într-o groapă de gunoi riscă să fie inundate chiar şi la cea mai mică aversă de ploaie.

Reamintim că sănătatea noastră și a copiilor noștri poate fi pusă în pericol prin aceste obturări ale sistemului de canalizare, care pot deveni focare de infecții. Mai mult, în condiții de ploaie aceste depuneri îngreunează preluarea și transportul apelor pluviale care duc la inundarea carosabilului.

În această perioadă, echipele de intervenţie ale S.C. VITAL S.A. vor face tot ce este necesar pentru rezolvarea acestor situaţii, în special acolo unde au fost descoperite blocaje la nivelul sistemelor.

În cazul blocării rețelei publice de canalizare anunțați societatea VITAL, apelând numerele de telefon de la dispecerat: 0262 - 215 150*1*2; 0262 – 212 550; 0362 - 401 052, 3; 0372 - 752 661 serviciu disponibil 24 de ore din 24, 7 zile pe săptămână. indiferent de condițiile meteo, angajații S.C. VITAL S.A. vor răspunde sesizărilor dumneavoastră și intervin cu promptiudine acolo unde este nevoie.