Ce este contorul și când se verifică acesta ?

Contorul este aparatul de măsurare a cantităţii de apă consumată de utilizator, care se montează pe branşament între două vane/ robinete, la limita proprietăţii utilizatorului, fiind ultima componentă a reţelei publice, în sensul de curgere a apei potabile.

S.C. VITAL S.A. deține un Laborator de Metrologie autorizat de către Direcția Regională de Metrologie Legală (B.R.M.L.) București, pentru verificarea contoarelor de apă rece cu diametrul nominal cuprins între 15 și 40 mm inclusiv.

Funcţionarea corectă a contoarelor este certificată de buletinele de verificare metrologică eliberate conform reglementărilor B.R.M.L. Astfel, intervalul maxim admis între două verificări succesive este de 7 ani de zile, conform Ordinului 148/29.11.2012. 

În cazul în care verificarea se face la cererea utilizatorului, în interiorul termenului de valabilitate a verificării metrologice, atunci cheltuielile de verificare, montare și demontare vor fi suportate astfel: de către operator, dacă sesizarea a fost întemeiată; de către utilizator, dacă sesizarea s-a dovedit a fi neîntemeiată.