Ce nu știați despre apa ...

1. Creierul uman este alcătuit în proporţie de 78% din apă, iar oasele conţin 31% apă.
2. Senzaţia de sete apare în momentul în care pierdem 1% din apa din organism.

3. Apa ar trebui consumată la o temperatură de circa 5 grade Celsius pentru ca organismul să beneficieze de toate calităţile sale.

4. Dacă bei prea multă apă, poţi să intri în comă. Supraalimentarea cu apă se numeşte hiponatremie, duce la scăderea nivelului de sodiu din organism, iar celulele încep să se umfle.

5. Apa plată expiră din pricina sticlei în care este îmbuteliată, nu a conţinutului.
6. O banană e formată 75% din apă, pepenele roşu are 95% apă, cel galben, 90%, perele au 93%, iar caisele şi piersicile, 87%. Roşiile conţin apă în proporţie de 90%, castraveţii sunt formaţi 96% din apă, iar vinetele, varza şi dovleceii au 93%, respectiv 92% şi 89% apă. Ştiind asta, de acum puteţi să alegeţi în cunoştinţă de cauză fructele şi legumele cu cea mai mare putere de hidratare.

sursa. libertatea.ro