Apa vindecă...

24 Iun 2015 Printează

Privind apa ca un medicament fără efecte secundare, care stă la îndemâna oricui, să analizăm câteva domenii în care ea poate vindeca:

 • Apa ajută la vindecarea acidităţii gastrice (arsurile). Arsurile sunt un semn al faptului că partea superioară a aparatului digestiv este în criză. Unii oameni recurg imediat la folosirea medicamentelor pentru a elimina durerile produse de aceste arsuri; dacă aceasta este metoda pe care o folosim, nu facem nimic altceva decât să deshidratăm organismul deschizând calea pentru diferite alte boli: cancer la aparatul digestiv, la ficat, la pancreas, sau alte boli ale stomacului.
 • Apa previne și ajută la vindecarea artritei. Artrita este de asemenea un semn al crizei de apă, de data aceasta localizată în încheieturi. Aceasta poate afecta atât pe tineri, cât și pe cei mai în vârstă și poate fi prevenită prin consumarea zilnică a unei cantităţi suficiente de apă.
 • Apa previne și ameliorează durerea de spate. Durerea de spate localizată în regiunea lombară a coloanei vertebrale poate de asemenea fi un semn al lipsei de fluid între discurile acesteia (aceste spații pline cu fluid sunt de fapt pernuţele ce sprijină greutatea întregului corp). Acest neajuns trebuie tratat de asemenea printr-un consum adecvat de apă. Daca organismul nu este rehidratat şi durerea este ignorată, (sau tratată numai cu medicamente) aceasta poate duce la degenerarea totală a celulelor cartilaginoase din încheieturi, conducând la instalarea a tot felul de diformităţi ale coloanei vertebrale (osteoartrita).
 • Apa previne anghina pectorală. Durerea de inima poate fi de asemenea un semn al lipsei de apă necesitând astfel un consum ridicat al acesteia pentru ameliorarea simptomelor.
 • Apa previne și ameliorează durerile de cap (migrenele). Ştiaţi că migrenele semnalizează nevoia de apă a creierului si a ochilor? Creierul conţine 93% apă, si dezhidratarea chiar și moderată fiind, cauzează dureri de cap și ameţeli. Aceasta stare dispare printr-un consum satisfăcător de apă. Lipsa acesteia poate fi de asemenea cauză inflamării fundului ochiului, ducând în cele din urmă la orbire, dacă starea nu este corectată.
 • Apa previne și ajută la vindecarea colitei. Durerea provocata de colită semnalizează lipsa apei din intestinul gros. Constiparea este rezultatul contractării intestinului gros pentru a extrage chiar și ultima picătură de apă din materiile fecale, rezultând într-o lipsă de apă necesară pentru ca lubricarea si extracţia de nutrienţi să aibă loc. Ignorarea acestor semne duce la instalarea constipării cronice, a polipilor, la dezvoltarea hemoroizilor, și la un risc ridicat al cancerului de colon.
 • Apa previne hipertensiunea. Hipertensiunea este o stare de adaptare a corpului la o lipsă aproape totală de apă în vasele de sânge care este absolut vitală ca să poată fi difuzată celulelor. Pentru aceasta difuzie (pomparea sângelui în celulele vitale prin pereţii vaselor), este nevoie de presiune, deci implicit de o cantitate mai mare de fluid; lipsa acestuia împinge corpul la recompensare pe alte cai, rezultând în hipertensiune. Prin administrarea unei cantităţi suficiente de apă, corpul va ajunge la starea de echilibru dorită și tensiunea arterială va reveni la parametrii normali. A nu admite că hipertensiunea este unul din indicatoarele de dezhidratare ale organismului, și încercând să compensăm prin administrarea diureticelor (care absorb și ultimele rezerve de apă), în timp, se ajunge la blocaje de colesterol pe pereţii arteriali ai inimii și ai creierului; aceasta implicit va conduce la infarctul de miocard, la accidentele cerebrale vasculare, la bolile de rinichi, și la boli neurologice (Alzheimer etc.).
 • Apa este un factor favorizant în prevenirea diabetului de tip II . Apariţia diabetului de după 40 de ani este un alt indicator al dezhidratarii organismului. Pentru a beneficia de o cantitate suficientă de apă în sistemul circulator și mai ales pentru nevoile creierului, eliberarea insulinei este împiedicată, stopând astfel că aceasta să împingă apa în toate celulele organismului. În diabet, numai unele celule primesc cantitatea suficientă de apă pentru supravieţuire. Administrarea unei cantităţi suficiente de apă poate reversa boala în fazele incipiente. Dacă această nevoie de apă nu este recunoscută, o deteriorare masiva a vaselor de sânge poate avea loc cu timpul conducând la tulburări de vedere, chiar orbire, pierderea simţului în extremităţi, gangrene, amputări.
 • Apa ajuta la reducerea colesterolului. Nivelul crescut de colesterol este un alt indicator al efortului produs de organism de a compensa lipsa de apă. Colesterolul este un material cleios care este depozitat în locurile libere dintre membranele celulelor tocmai pentru a le proteja de a-și pierde conţinutul vital de apă atunci când vin în contact cu sângele din vecinătate, care din punct de vedere osmotic este mai puternic.
 • Apa poate preveni și ameliora astmul. Organismul care suferă de astm poate de asemenea beneficia de consumarea unei cantităţi adecvate de apă. Aceasta va ajuta la umezirea aerului pe care îl inspiram și implicit la lubrificarea componentelor aparatului respirator.
 • Apa ajută în situaţii de depresie, a sindromului de oboseală cronică, a sclerozei în placi, a distrofiei musculare si a multor altor neajunsuri sau chiar boli la care este expus organismul omenesc.