Apa este un lucru minunat

Apa este un lucru minunat - un elixir de corp, minte și suflet, consumul zilnic de cantitate recomandată de apă poate debloca câteva avantaje incredibile pentru sănătatea și bunăstarea ta. Apa este utilizată în fiecare celulă, organ și țesut din corp, jucând un rol integral în reglarea temperaturii și menținerea funcțiilor vitale ale corpului.

  • Corpul uman și copacii au multe în comun datorită conținutului lor de apă. În timp ce conținutul real de apă variază de la specie la specie și de la sezon la sezon, în medie apa reprezintă 80% din masa unui copac. Este același conținut de apă ca și creierul uman. Poate că acesta este gândul din spatele expresiei „bate în lemn”!
  • Efectele deshidratării nu sunt deloc plăcute, dar știați că până când organismul dvs. declanșează răspunsul la sete, probabil că ați pierdut deja aproximativ 1% din conținutul total de apă?  Până când îți este sete corpul tău este deja deshidratat; mecanismul nostru de sete rămâne în urma nivelului nostru real de hidratare. Cercetările arată că deshidratarea de până la 1% vă afectează în mod negativ starea de spirit, atenția, memoria și coordonarea motorie. Trucul pentru a te simți hidratat tot timpul este să bei apă înainte să îți fie sete. Corpul tău pierde continuu apă prin respirație, transpirație și urinare. Aportul zilnic recomandat depinde de o serie de factori. Chiar și vremea de afară are un impact asupra cantității de apă de care aveți nevoie pentru a fi cu adevărat hidratat.
  • Este posibil ca corpul uman să poată supraviețui timp de trei săptămâni fără hrană, dar fără apă nu vei dura mult, deoarece fiecare celulă vie trebuie să rămână hidratată pentru a supraviețui. Puteți supraviețui doar trei până la patru zile fără apă. Fără hidratarea corectă, corpul dvs. nu va funcționa pur și simplu.
  • Consumul de apă nu este doar o chestiune de a vă îmbunătăți sănătatea și bunăstarea. A rămâne hidratat vă poate proteja corpul și în săptămânile, lunile și anii următori. Apa a fost descrisă de Fundația pentru artrită drept un „elixir magic”, care nu numai că împiedică dezvoltarea artritei, dar ameliorează simptomele celor care suferă pe termen lung de această afecțiune. Apa elimină toxinele pentru a vă asigura că corpul dumneavoastră este în cea mai bună formă posibilă pentru a combate inflamația. Apa menține, de asemenea, articulațiile afectate de artrită și atacurile de gută asociate, bine lubrifiate.

Sursa totalsoftwater.com