Ziua Mondială a Calității 2020

În fiecare an, Ziua Mondială a Calităţii se marchează la începutul lunii noiembrie începând cu anul 1990 la iniţiativa Organizaţiei Naţiunilor Unite. Ziua Mondială a Calității a fost concepută pentru a recunoaște contribuțiile tuturor profesioniștilor din domeniul calității din întreaga lume, în același timp reprezintă o oportunitate de a sărbători realizările echipei și a întregii organizații.

Într-o economie globală, în care succesul depinde în mod obligatoriu de calitate, inovare şi dezvoltare durabilă, Ziua Calităţii este o oportunitate de a sublinia încă o dată importanţa acestor deziderate pentru fiecare organizaţie. Scopul Zilei Mondiale a Calităţii este de a conştientiza importanţa acesteia în jurul nostru şi de a încuraja organizaţiile din întreaga lume să pună accentul pe calitate în drumul spre prosperitate şi creştere economică.

Calitatea este ceea ce contează atunci când avem în vedere dezvoltarea, prosperitatea și bunăstarea unui stat. Suntem în continuare responsabili de menținerea și dezvoltarea continuă a calității, și depunem maxim efort în fiecare zi a anului pentru a menține încrederea, îmbunătățirea performanțelor și asigurarea prestării serviciilor de înaltă calitate.

În ceea ce privește societatea Vital S.A., vă reamintim că:

  • monitorizăm continuu calitatea apei potabile, produse și distribuite prin rețea consumului populației;
  • verificăm zilnic probe de apă potabilă prelevate din rețelele de distribuție din zonele de operare ale societății. Punctele de control sunt clar definite și sunt stabilite de comun acord cu Direcția de Sănătate Publică Maramureș, în  funcție de numărul de locuitori.

Scopul acestor verificări este prevenirea îmbolnăvirilor datorate consumului de apă, prin depistarea din timp și înlăturarea sau limitarea factorilor de risc care ar putea să modifice calitatea apei și să afecteze starea de sănătate a consumatorilor. Colegii noștri din cadrul Laboratorului de apă potabilă S.C. Vital S.A.  trimit zilnic Direcţiei Producție din cadrul societății informaţii privind calitatea apei. Rezultatele analizelor efectuate sub formă de „Rapoarte de încercări”, care furnizează informaţii referitoare la calitatea şi provenienţa apei, comparând diverse caracteristici ale acesteia cu prevederile impuse de legislaţia în vigoare.
Societatea Vital S.A. comunică rezultatul monitorizarii calității apei potabile distribuite în conformitate cu dispozițiile legale în vigoare, rezultatele sunt publice și postate pe site-ul www.vitalmm.ro.

Certificatele emise, de RENAR ŞI MINISTERUL SĂNĂTĂŢII, demonstrează faptul că activităţile privind controlul calităţii apei se desfăşoară la nivelul de competenţă profesională impus. În acelaşi timp aceste certificate sunt dovezi certe, care vin să întărească și mai mult încredere deplină a utilizatorilor serviciilor efectuate de către S.C. Vital S.A.