Șomcuta Mare - Recomandare privind consumul de apă potabilă

Datorită precipitațiilor abundente din ultimele ore, fronturile de captare a apei potabile  din Șomcuta Mare au fost inundate. Prin urmare, alimentarea cu apa potabilă a locuitorilor din zonă, este asigurată din rezervorul de înmagazinare al SC VITAL SC - Agenția Șomcuta Mare.

Rezervorul în cauză asigură alimentarea cu apă potabilă, în condiții normale, a populației din zonă , pentru 24 ore. Însă, din cauza căderii continuee a precipitațiilor, localnicii s-au alarmat și și-au creat rezerve proprii de apă, ceea ce a condus la o scădere dramatică a stocului de apă potabilă din rezervor.

SC VITAL SA îi sfătuiește pe utilizatorii din zona afectată să consume apa potabilă cu atenție, datorită cantității limitate. În cazul în care precipitațiile nu vor înceta, iar râul Bârsău nu-și va retrage apele, vom fi nevoiți să întrerupem furnizarea apei în zonă, până la remedierea situației și atingerea parametrilor impuși de lege pentru apa potabilă.

Pentru informații suplimentare sau alte sesizări, utilizatorii pot suna la Dispeceratul SC VITAL SA Baia Mare tel: 0262 212550; 0262 215150, *1,*2.

Vă mulțumim pentru înțelegere.