SIWI : Săptămâna mondială a apei - online

Săptămâna mondială a apei 2021 va avea loc online în perioada 23-27 august, într-un format digital nou conceput pentru a se asigura că oamenii din întreaga lume pot interacționa pentru a găsi soluții la cele mai mari provocări din lume legate de apă.

Evenimentul, care găzduiește nu mai puțin de 400 de sesiuni pe o gamă largă de probleme legate de apă, se dorește a fi o experiență digitală de ultimă generație cu avantaje certe: pune participarea la îndemâna grupurilor care nu pot călători pe plan internațional și se asigură că pot fi auzite cât mai multe voci. Acest lucru încurajează cooperarea internațională într-un moment în care este necesară mai mult ca niciodată. Formatul digital îmbunătățește, de asemenea, învățarea, deoarece conținutul produs poate fi revizuit și reutilizat pe tot parcursul anului.

Săptămâna Mondială a Apei din acest an reunește participanți din 170 de țări și propune discuții interesante cu accent pe găsirea de soluții concrete la cele mai mari provocări legate de apa din lume, începând cu criza climatică și incluzând deficitul de apă, securitatea alimentară, sănătatea, biodiversitatea și impactul pandemiei Covid-19. În plus participanții trebuie să obțină un permis (pass) de rețea care oferă acces complet la toate activitățile și evenimentele sociale care sunt, de asemenea, o parte importantă evenimentului.

În 2021, oamenii din întreaga lume încep să înțeleagă cu adevărat gravitatea situației cu care ne confruntăm - într-un deceniu în care trebuie să reducem la jumătate emisiile de carbon, să refacem lumea naturală degradată și să atingem obiectivele de dezvoltare durabilă. Acest lucru va necesita transformări masive ale tuturor sectoarelor societății. Săptămâna mondială a apei 2021 se concentrează în totalitate pe rolul apei pentru aceste transformări și pe dezvoltarea de soluții reale.

„În calitate de organizatori ai acestui eveniment de top, avem responsabilitatea specială de a crea un loc de întâlnire unde oamenii să colaboreze și să învețe, să accelereze schimbările reale. Noua săptămână mondială digitală a apei va fi concepută pentru a facilita convocarea de evenimente orientate spre soluții și care se adresează multor tipuri diferite de participanți interesați de sustenabilitate și apă ”, explică Henrika Thomasson, directorul de comunicații al SIWI.

Henrika Thomasson va supraveghea Săptămâna Mondială a Apei și va co-conduce evenimentul din 2021 împreună cu Gabriela Suhoschi, directorul Săptămânii mondiale a apei și a premiilor.

„Este foarte interesant pentru noi să profităm de noile oportunități care vin odată cu o tranziție digitală, bazându-ne totodată pe rețeaua și expertiza pe care le-am dezvoltat de-a lungul a 30 de ani. Cu aceasta, cred că Săptămâna Mondială a Apei 2021 va putea influența deciziile globale privind dezvoltarea, protecția lumii naturale și modul de abordare a crizei climatice ”, spune Gabriela Suhoschi.

În viitor, Săptămâna Mondială a Apei își propune să îmbine formatul digital cu întâlnirile față în față pentru a organiza un eveniment și mai mare și mai impactant.

Săptămâna Mondială a Apei este organizată de peste 30 de ani de către Institutul Internațional al Apei din Stockholm (SIWI) , fiind catalogată ca cea mai influentă mișcare din lume axată pe transformarea provocărilor globale legate de apă.

Sursa worldwaterweek.org