MINUNEA tehnologiei: Acest turn din bambus TRANSFORMĂ aerul în apă potabilă!

Turnul WarkaWater are aproape nouă metri înălțime și un diametru de circa patru, dar ceea ce îl face foarte bun nu sunt dimensiunile, ci știința din „ramurile“ sale.

Turnul este construit din bambus și îmbrăcat cu o plasă din poliester portocaliu, iar scopul lui este să transforme aerul în apă, devenind astfel o sursă de apă potabilă pentru oamenii care trăiesc în zone unde aceasta este un lux, cum ar fi zonele sărace din Africa. Turnul este creația lui Arturo Vittori, iar prototipul a fost prezentat anul trecut. Acum, el îl aduce într-o campanie pe Kickstarter.

Dacă strânge suficienți bani, ceea ce înseamnă 100.000 de dolari în aproximativ 30 de zile, plănuiește să ducă proiectul în Etiopia și să pună în aplicare planul de a crea apă potabilă din aer. Potrivit calculelor sale, în urma unor experimente de laborator,turnul WarkaWater poate genera între 50 până la 100 de litri de apă zilnic.

Față de prototip, noul model are câteva noutăți importante. În primul rând, exteriorul este realizat din bambus, iar partea de sus este compusă din materiale care reflectă razele Soarelui și ar trebui să țină la distanță păsările și, per total, structura este mai mare pentru a putea genera mai multă apă. De asemenea, apa poate fi colectată și din ceață prin plasa de poliester. Vittori promite că va cerceta și alte materiale capabile să colecteze apă mai eficient.

Costul per turn WarkaWater este de 1.000 de dolari și esențial e că n-are nevoie de electricitate. În aproximativ o oră, cele cinci module ale turnului sunt gata asamblate și gata pentru producție. Iar dacă ți se pare că acest turn seamănă cu un copac asta se datorează și ideii lui Vittori de a-l integra în peisaj și de a nu părea un obiect extraterestru care i-ar face pe locuitori reticenți în a-l adopta.