„Curcubeul lichid” din Columbia

Râul cu o lungime de 62,1 mile se află în parcul național Serranía de la Macarena din Columbia, în provincia Meta, și este cunoscut sub numele de „Râul celor cinci culori”.  Acest „curcubeu lichid” - așa cum i se mai spune - este una dintre cele mai spectaculoase minuni naturale ale țării sud-americane, datorită culorilor sale vii. Fundul râului are o culoare  de roșu aprins, galben, verde, albastru și negru, iar culorile sunt consecința procesului de reproducere al plantelor acvatice din râu, care se numesc Macarenia clavigera , o specie din familia Podostemaceae.

"Zona este un punct fierbinte de biodiversitate", spune Carlos Lasso, cercetător principal la Institutul Humboldt, o instituție columbiană care se ocupă de biodiversitatea națională. "Aici converg elementele biologice ale bazinelor Anzi, Amazon și Orinoco, iar multe dintre acestea sunt specii endemice și cu răspândire limitată. "

Parcul național Serranía de la Macarena găzduiește peste 400 de specii de păsări printre care și aguilas - pasărea națională din Columbia- țestoase și iguana.

 

Sursa cnn.com