Apa, canalizarea și igiena sunt prima linie de apărare împotriva Covid-19!

Până când nu există un vaccin sau un tratament pentru Covid-19, cel mai bun remediu este prevenirea. În acest sens, Institutul Internațional al Apei din Stockholm (SIWI) a cerut tuturor liderilor mondiali și organizațiilor internaționale să facă un apel la acțiune pentru a evidenția nevoia urgentă a țărilor de a acorda prioritate accesului la apă sigură și canalizare pentru toată lumea.

Aceasta este o responsabilitate împărtășită - suntem la fel de sănătoși ca și cei mai vulnerabili membri ai societății, indiferent de țara în care se află.

Directorul executiv al SIWI, Torgny Holmgren, este unul dintre semnatari și salută inițiativa: „Pentru a opri răspândirea Covid-19, toți au nevoie de acces la apă curată și canalizare. Suntem încă departe de acest obiectiv - 40% din populația globală nu are acces la apă curată și săpun acasă -, însă, sperăm că, actuala criză va ajuta lumea să înțeleagă de ce aceasta trebuie să fie o prioritate globală ”, spune Holmgren.

Declarația a fost semnată până acum de secretarul general adjunct al Națiunii Unite, Amina J Mohammed, precum și de șefii marilor organizații ale ONU, cum ar fi OMS, UNICEF, UNDP și altele. De asemenea, este avizată de alte organizații și instituții, cum ar fi ICRC, Banca Mondială, băncile de dezvoltare regională, precum și multe companii din sectorul privat și șefi de stat.

Scopul este de a atrage atenția asupra rolului crucial al apei, al canalizării și al igienei ca primă linie de apărare împotriva răspândirii Covid-19, împreună cu distanțarea fizică. Acesta invită liderii de pretutindeni să furnizeze aceste servicii tuturor, fără discriminare.

„Există multe lucruri pe care guvernele le pot face imediat pentru a sprijini oamenii care trăiesc în circumstanțe vulnerabile și există exemple relevante de pe tot globul. Tuturor ar trebui să li se garanteze accesul de apă potabilă curată ”, spune Torgny Holmgren.

SIWI are o experiență îndelungată în guvernarea sectorului apei și sprijină autoritățile naționale și locale, precum și serviciile de apă și canalizare, mai ales acum, în timpul crizei actuale. În colaborare cu UNICEF, SIWI monitorizează, de asemenea, răspunsul țărilor din întreaga lume și oferă asistență practică. Scopul este de a împărtăși cunoștințe cu privire la modul în care sectorul de apă, canalizare și igienă poate răspunde pentru a preveni răspândirea pandemiei și, astfel, pentru a îmbunătăți sănătatea cetățenilor.

Sursa smartwatermagazine.com