Ultimele noutati

29 Iul 2021 Printează

29 iunie 2021– Ziua Ploii

De-a lungul istoriei, oamenii și culturile din întreaga lume au sărbătorit ploaia!

Toată viața este dependentă de apă și implicit și de ploaie, cea din urma fiind responsabilă de ”distribuția” apei peste tot, ea menține lumea noastră verde, proaspătă și frumoasă.

Despre ziua ploii

În funcție de zona în care locuiți, ploaia poate fi ceva cu care sunteți foarte obișnuiți, în timp ce unii dintre noi, care au parte de mai multă ploaie decât soare,  acest lucru îi determină să devină un pic frustrați de aceasta situație. La urma urmei, nimănui nu îi place să fie prins în mijlocul unei averse masive, nu-i așa? Cu toate acestea, există o mulțime de motive pentru care ar trebui să iubim ploaia!

Da, ploaia este importantă pentru anumite industrii, dar nu trebuie să fii fermier pentru a aprecia ploaia. Ploaia poate fi incredibil de liniștitoare. Te-ai așezat vreodată în pat și ai ascultat picăturile de ploaie lovindu-ți fereastra? Este atât de liniștitor și relaxant.

De fapt, o mulțime de oameni folosesc sunetul picăturilor de ploaie pentru a încerca să doarmă noaptea. Dacă aveți  probleme cu somnul, încercați! Ploaia este asociată pe scară largă cu relaxarea.

Din punct de vedere tehnic și științific, ploaia este o parte vitală a circuitului apei în natură. Ploaia este vitală pentru toată viața de pe Pământ. Precipitațiile reprezintă principalul mod prin care apa cade pe pământ în formă lichidă, devenind sursă de supraviețuire pentru animale și plante și umplând râurile și lacurile.

Istoria zilei ploii

Ziua ploii a fost sărbătorită pentru prima dată la sfârșitul anilor 1800. Totul a început de la un farmacist, William Allison, care avea o farmacie pe High Street - strada principală din Waynesburg, Pennsylvania, și care a remarcat că în ziua de 29 iulie întotdeauna plouă.  Din această cauză, el a decis să țină o evidență anuală a precipitațiilor la această dată specifică. După anii 1920, fratele său, Albert Allison, a continuat să înregistreze rezultatele, iar acestea au apărut într-un articol din ziarul local.

În anii 1930, articole despre Ziua ploii apar și în alte ziare. Din această cauză, Ziua ploii a ajuns să se răspândească în toate colțurile lumii.  Desigur, alți oameni au început să sărbătorească această dată în propriile lor zone, învățând pur și simplu despre precipitații și importanța acestora.

În ziua de azi, datorită internetului, este mai ușor ca niciodată să obținem informații și să aflăm mai multe despre ploaia. Puteți afla care sunt acele părți ale lumii care au cea mai multă ploaie, precum și cele în care nu plouă deloc.

De exemplu, RainViewer este o aplicație radar meteo completă, cu prognoze și alerte de ploaie. Disponibil pentru dispozitive iPhone, iPad, Apple Watch și Android.