Apa în lume

04 Oct 2018 Printează

INEDIT - Cascada Chinei în zgârie-nori

Într-o țară în care clădirile noi se ridică în fiecare zi, este o provocare pentru arhitecți să vină cu modele originale care se disting printre mulțimea de zgârie-nori care sufocă orizontul orașelor chinezești. Acest lucru ia împins pe unii arhitecți spre modele noi, cum ar fi fațada în mișcare a Bund Finance Centre din Shanghai. Dar nimeni nu se aștepta la o cascadă.

Atunci când, pe clădirea Liebian de 397 de picioare în Guiyang - China, a pornit casada pentru prima dată, locuitorii au sunat la ziare locale pentru a raporta o scurgere catastrofală de apă. "Scurgerea" sa dovedit a fi o cascadă artificială încorporată în fațada clădirii. Cascada înaltă de 350 de picioare care coboară în partea laterală a clădirii este probabil cea mai înaltă cascadă artificială din lume.

Păstrarea coloanei monstruoase de apă va costa proprietarii clădirii aproximativ 118 USD pe oră, ceea ce nu este foarte ecologic și a deranjat unii cetățeni care gândesc în față.

"A cui a fost ideea să pună o cascadă pe clădire? Este o idee teribilă ", a declarat un rezident pentru Kanka News. "Ei ar trebui să conserve energia în loc să o piardă așa."

Ca răspuns, managerii clădirii au spus că cascada va funcționa numai la ocazii speciale - timp de doar 10-20 de minute - și va folosi apa reciclată din ploaie sau de la robinet.

Sursa www.amusingplanet.com