Evenimente

27 Apr 2017 Printează

S.C. VITAL S.A. a găzduit elevii prezenți la Olimpiada Națională de Protecție a Mediului 2017

În perioada 24-28 aprilie 2017 a avut loc, la Colegiul Tehnic ”C. D. Nenițescu”, Baia Mare,Olimpiada Națională de Protecție a Mediului pentru elevii claselor a XI-a și a XII-a. În programul celor trei zile de examene a fost inclusa si vizitarea Stației de epurare a apelor uzate a municipiului Baia Mare.

Și pentru că ziua de miercuri, 27 aprilie 2017, a fost dedicată vizitelor, 59 elevi de la Colegii Tehnice, Licee Tehnologice, din 32 județe (Arad, Bacău, Bistrița Năsăud, Bihor, Brașov, Buzău, Călărași, Cluj, Constanța, Dolj, Galați, Hunedoara, Ialomița, Iași, Maramureș, Neamț, Prahova, Sibiu, Suceava, Teleorman, Timiș, Vrancea, Harghita, Mureș, Covasna, Vaslui, Vâlcea, Gorj, Tulcea, Mehedinți, Argeș, Caraș - Severin) şi municipiul București, alături de cadre didactice, au vizitat moderna Stație de epurare a apelor uzate din municipiul Baia Mare.

Colegii noştri au prezentat procesul tehnologic de epurare a apelor uzate în staţie şi au furnizat informaţii despre prelucrarea şi gestionarea nămolurilor rezultate, modul în care a fost selectat echipamentul şi instalaţiile pentru deshidratarea mecanică a nămolurilor, colectarea apelor uzate, modalitatea de diminuare a mirosurilor de la instalaţia de epurare, controlul calităţii apelor uzate descărcate în emisar, metodele de efectuare a încercărilor de laborator.

Vizitatorii au fost impresionați de complexitatea proceselor tehnologice din Stația de epurare, aparatura și complexitatea metodelor de laborator de ultimă generație utilizate în procesul de epurare a apelor uzate. S-a  făcut comparație între apa uzată care intră în stația de epurare și apa tratată care este evacuată în  râul Săsar.